Skogsholmen

Kerholaisten virkistyskäyttöön vuokrattuna saunamökki ympäristöineen Sipoonselällä sijaitsevasta Helsingin kaupungin omistamasta saaresta Skogsholm.

Matkaa kotisatamasta tulee noin 8 mailia, joten perjantai-iltana sinne ehtii hitaammallakin veneellä. Saaren koordinaatit ovat 60.12,06 P 25.11,31 I.

Saaressa noudatetaan Helsingin kaupungin järjestyssääntöjä, sekä toivottavasti aina vesillä liikuttaessa hyvää merimiestapaa. Saaressa voi myös telttailla. Avotulen teko on kielletty.

Saaren lännenpuoleisilla kallioilla on mainiot paikat myös auringon palvojille. Saaren luoteispuolella on yksityisalue, jonka rajoja on kunnioitettava.

Takkatupa ja sauna

Skogsholmenia ylläpidetään talkoovoimin. Jos huomaat jotain korjattavaa, tartu hommaan.

Kerhon käytössä olevassa rakennuksessa on sauna takkatupa, pieni keittiö ja veranta. Keittiössä on myös kerrossängyt joissa voi yöpyä. Keittiövarusteet ovat vaatimattomat, nestekaasukeitin, joitakin astioita ja ulkokäyttöön hiiligrilli. Tuo omat hiilet tullessasi.

Saunan voi lämmittää halutessaan. Saunavuorot sovitaan saaressa olijoiden kesken. Sauna- ja takkapuita on rajoitetusti. Ne löytyvät puuvarastosta rakennuksen alta. Ota rannasta saunapuita mukaasi.

On myös kohteliasta varmistaa, että seuraavallekin saunan lämmittäjälle löytyy kuivia puita ja sytykkeitä.

Rakennus suljetaan talveksi veneilykauden päätyttyä. Ajankohta ilmoitetaan rannan ilmoitustaululla.

Avain

Avaimet kerholaiset saa käyttöönsä 10.00 € panttia vastaan. Kyselkää kippareilta tai hallituksen jäseniltä.

Jokainen venekunta kuittaa käyntinsä tuvan pöydällä olevaan vieraskirjaan.

Viimeinen lähtijä varmistaa, että saareen jäävä soutuvene on nostettu riittävän korkealla ja kiinnitetty hyvin. Nostaa Venekerhon kalusteet sisälle, sekä lukitsee kaikki ovet.

Ei kaivoa - tuo makeavesi tullessasi.

Saunan kiukaalle ei saa heittää merivettä, joten kaikki tarvitsema makea vesi on itse tuotava mukanaan. Saaressa ei ole kaivoa.

Puuvessa

Jos saaressa ollessa venekuntasi käyttää puuvessaa, niin velvollisuutesi on myös huolehtia sen siisteydestä ja tyhjentämisestä. Ei ole hyvän veneilytavan mukaista jättää asia muiden hoidettaviksi.

Roskien kuljetus

Kaunissaaren isännän kanssa on sovittu hyvässä yhteishengessä, että kerholaiset kuljettavat etupäässä omat roskansa pois saaresta. Ei meidän toki kaikkien saaressa kävijöiden roskista tarvitse huolehtia. Liikuntavirasto hoitaa niiden poisviennin saaresta.

Kerhon puheenjohtaja toimii yhteyshenkilönä ja ainoastaan hän ottaa yhteyttä Kaunissaaren isäntään roska-asiassa. Pirauta siis puheenjohtajalle. Puhelinnumero mökin seinässä, jos tarvitaan roskien kuljetusta saaresta pois.

Käännä veneesi keula kohti saarta!